En fotoblogg om mitt liv

Körlektion nr. 2

Idag var andra gången jag körde bil, jag och mor åkte till Sandudden och åkte runt på parkeringen. Det var bra eftersom då kunde jag svänga, till skillnad från förra gången. Jag fick motorstopp en två tre gånger men eftersom jag inte fick det alls förra gången så kanske det jämnar ut sig. Jag körde även på tvåans växel, jag gör framsteg. Eller, ja små iallafall men man ska inte skynda.Har även gjort en ny film igen, tråkig som jag är. Jag tror jag gjorde tre stycken igår men två blev inge bra så jag kommer nog inte ladda upp de på tube. Imorgon är det söndag, och då måste jag plugga. Främst engelska men också matte. Men nu ska jag försöka njuta av näst sista dagen av lovet. Gå nu och se min film;

http://www.youtube.com/watch?v=d_uIEXSRTzo

Tiden går för fort

Tiden går alldeles för fort nuförtiden. Nyss var det december, nyss beställde jag biljetter till Rufus Wainwrigt, då var det fyra månader kvar, nu är det lite över en vecka. Och det är ca tre veckor kvar till premiären, hjälp. Nu blir jag lite nervös. Och snart är lovet slut också, det började ju nyss! Vi har haft lov i en hel vecka nu, nästa lov är sommarlovet, om man inte räknar medvalborg och sådana, men det är bara en dag. Tiden går alldeles för fort.

Övningskörning

Idag har jag kört bil för första gången. Det gick väldigt bra, fast i slutet sa pappa åt mig att köra upp bilen uppför backen och parkera. Vi var alltså nere vid stranden, ni som varit hemma hos mig fattar, ganska brant uppförsbacke mellan stranden och huset. När jag skulle köra över kanten till parkeringen så svängde jag lite för lite och var påväg att köra in i sophuset. Pappa räddade situationen genom att dra i ratten medan jag tryckte in kopplingen, och sen bromsen. Sedan körde jag de sista metrarna, det gick bra. Men förutom sophuset så var det inga missöden, jag är lite stolt över mig själv.Efter lunch så åkte jag till F&S och var med på ett baspass, gick riktigt bra, jag orkade nästan hela passet. Mamma hämtade mig i centrum, och hon hade köpt en väldigt snygg jeansväst till mig, jag gillar den massor.


Livet är bra

Just nu känns livet bara bra. Det går bra i plugget, teatern och sång går bra och allt går liksom bra. Nu behövs bara en pojkvän som jag kan dela lite energi och glädje med, så är allt tiptop just nu!

Detta kommer att bli ett kort inlägg men jag ville bara dela med mig av min glädje, och sätta ut annons; kille sökes. Haha nej det kommer väl så småningom. Allt tar sin tid.

Men ha en glad påsk allihopa!

image34

Skoljobb

Alla arbeten som ska vara klara nästa vecka:

[X] Religion VG-uppgift (Tors.)
[X] Tema Uppdraget (Ons)
[x] Textkommunikation "Sveket" (Tors)
[X] Engelska "Freedom Fighter" (Tis.)
[ ] Engelska "Bokpresentation" (Tis)

+

[/] Idrott "Träningsdagbok" (Klar v. 15)
[ ] Engelska "Artist" (Klar v. 14)

Inte min musikstil?

Jag kom och tänka på en rolig sak, folk som säger att de inte ser på Melodifestivalen för att det inte är deras musikstil/smak. Jag förstår om man inte ser på det för att man inte är intresserad eller tycker att det är tråkigt eller liknande, men att säga att man inte ser på det för att det inte är ens musiksmak, det går inte. Eftersom det finns så himla många olika schanger på musiken, och i ESC, där finns det ännu fler. Det heter faktiskt inte schlagerfestivalen, utan melodifestivalen.

Charlotte Perrelli vann alltså Melodifestivalen 2008, som jag hade trott och hoppas. Nu får hon ladda upp inför ESC som går av stapeln 20 maj med den första semifinalen, och den 22;a, i den andra semifinalen, tävlar Sverige. Det ska bli kul, och ungefär en vecka efter det så kommer Karro hem <3 På tal om ingenting kanske.

Resultatet:

1. Charlotte Perrelli- Hero - 224 poäng
2.Sanna Nielsen-
Empty Room - 206 poäng
3.BWO-
Lay Your Love On Me - 158 poäng
4.Rongedal -
Just A Minute - 142 poäng
5.Linda Bengtzing-
Hur Svårt Kan Det Va? - 64 poäng
6.Nordman -
I Lågornas Sken - 48 poäng
7.Sibel-
That Is Where I'll Go - 39 poäng
8.Amy Diamond-
Thank You - 36 poäng
9.Christer Sjögren-
I Love Europe - 23 poäng
10.Frida featuring Headline-
Upp O Hoppa - 6 poäng

Melodifestivalen 2008

Ja, idag är det då dags för finalen i melodifestivalen 2008. Idag bestäms det om vem eller vilka som får representera oss i Eurovision Song Contest. Snälla folk, rösta klokt. Jag är ganska säker på att vi inte kommer att vinna, men vi behöver ju inte skämma ut oss helt.


Vad jag tycker om låtarna:

Charlotte Perrelli- Hero
- Bra låt, Charlotte är ju bra som alltid, ganska klassisk låt i sådana här sammanhang men trots det så tror jag att det kan gå bra för den i ESC.

Amy Diamond- Thank you- Trots att jag aldrig har gillat Amy Diamond så tycker jag att denna låt är helt okej, dock så vet jag inte hur bra den skulle fungera i ESC, några kanske röstar på henne för att hon är söt eller för att hon är duktig för att vara så ung. Helt okej låt som sagt, men jag skulle inte vilja att den vann.

Sanna Nielsen- Empty room- Denna låt gillar jag skarpt, och Sanna har en väldigt bra röst också. Kan gå bra i ESC, men blir det som det brukar i ESC så kommer den nog hamna på runt 15:e plats, tyvärr.

Rongedal- Just a minute- Två tvillingar som står och sjunger en poppig låt i falsett. Nej, jag gillar inte låten, jag gillar inte deras falsettkör och jag tror, och hoppas, att de inte kommer att vinna ikväll. Om de skulle ta sig till ESC? Då får jag önska dem lycka till och försöka njuta av de andra låtarna.

BWO- Lay your love on me- Jag har aldrig gillat BWO, av flera anledningar. Först är det Martin, som jag får känslan av att han tycker själv att han är så snygg, han är alldeles för självsäker. Sedan är det Bard, vad gör han igentligen? Han står på scen och slår på sitt piano eller liknande. Dock så tycker jag att låten är helt okej, fastnar fort på hjärnan. Tror att den kommer att gå bra ikväll, verkar som folk gillar den, men jag hoppas att den inte vinner.

Frida feat Headline- Upp och hoppa- Låt som man blir glad av, kommer säkert att gå mycket på radio eller diverse program. Den kommer nog inte att klara sig så jättebra idag, men om de kommer gå vidare till ESC, kommer de att göra låten till på engelska då? Jag tror isåfall att den tappar på det, och en svensk låt kommer inte att fungera i ESC.

Linda Bengtzing- Hur svårt kan det va?- Man känner igen Lindas stil i den här låten, och jag tycker om den. Den låter dock lite som Mikas "Grace Kelly" i början, undrar om folk reagerar på det om den skulle hamna i ESC. Men jag gillar den som sagt men jag tycker att det känns som en såndär låt som folk gillar men som aldrig kommer vinna. Engelsk låt nästa år Linda?

Sibel- That is where I'll go- Bra låt, hon har underbar röst, och denna är en av de jag hejar på idag. Kan nog gå bra i ESC också, men har vi otur så kan det lika gärna gå åt pipsvängen, beror på vad folket tycker, men jag gillar den.

Nordman- I lågornas sken- Jag har alltid tyckt om Nordmans låtar, det är något speciellt med dem, dock så är det svenska låtar och jag känner att de inte har mycket i ESC att göra. Trevligt att höra i melodifestivalen men jag tror inte att de vinner.

Christer Sjögren- I love Europe- Vad gör han på scen nu då? Smörlåt som man har hört förut med Vikingarna-stil på det hela. Jag hoppas inte att denna vinner, jag gissar att de flesta som röstar på honom måste vara 50+:are, som gillar honom sedan Vikingarna. Kan inte se honom med en annan stil av låtar, men detta passar inte in i varken melodifestivalen eller ESC 2008.

Freddys Topp:                                  
1. Charlotte Perrelli
2. Sibel
3. Sanna Nielsen
image33
Freddys Bott:
1. Christer Sjögren                                                                 
2. Rongedal
3. BWO

Jag kan, jag orkar, jag törs!

Igår skrev jag att allt bara gick åt helvete, men nu går det framåt igen. Jag har kommit en bra bit påvägen på Temauppdraget och jag blev klar med ena textuppgiften, gick dessutom på idrotten, jag var väldigt duktig idag känner jag. Nu är det bara engelskan det är krångel med, och sen ska jag börja med religionen. Det ordnar sig nog.

På sången gick det ganska okej fast vi körde rumpnissesången och den är lite svår eftersom man ska ha rumpnissedialekt samtidigt som man ska sjunga fint och då låter det mest fult. Sen körde vi rövarsången också, och båda med bandet. Det gick ganska bra men vi missade lite på den svåra biten för jag fattar aldrig när det sista "oäh" ska komma. Fast det lär jag väl mig snart. Hann inte köra Vilda sången tyvärr, vet inte varför det blev så. Sen åkte jag hem på moppen i spöregn, det var inte så roligt.

På måndag så ska vi köra genomdrag med orkester, det ska bli jättekul. Vi ska börja ett så jag kommer att missa ph-samtalet men det borde inte göra så jättemycket eftersom utvecklingssamtalet är på fredag. Jag har inte bett om att få vara ledig än, så det är väl inte så bra men om han säger att jag inte får så blir jag "sjuk". Sådetså. Och jag ska ta med kameran också, det får jag inte glömma. Funderar på om jag ska ta med externa blixten men den tar så lång tid att ladda så då kommer alla att tröttna. Taskigt läge. Iallafall så blir det 18-55mm-objektivet så att jag får med alla i bilden. Ni som är fotonördar som läser detta, har ni något tips? Kommer ta med blixt eftersom det är mörkt i salen, antingen extern eller den inbyggda. Något jag ska tänka på? Dessa bilder kommer nog hamna på affischen så det är viktigt att de blir bra.

Tack för att du läste. Kommentera! <3

Orkar inte

Usch, jag vet inte vad som hände nu. Allting gick bara utför. Jag orkar inte plugga, jag skulle haft ett engelskatal idag, ska ha kommit en bit på temagrejen imorn, 2 textsaker, helst båda ska vara inne på torsdag, jag har religion som ska vara klar nästa torsdag, men det är ganska lungt för att det är över en vecka. Utvecklingssamtal på fredag, sång imorgon, musikredovisningen, öva inför det, gå på musikal på fredag, teater på måndag från typ 13-17, något jag har glömt nu? En del av dedär sakerna är kul, som teatern och sången, men det är lite mycket dehär veckorna innan lovet. Och jag ska ha två engelskaredovisningar typ nästa vecka för att jag har missat. Rädda mig.

Idag har jag varit hemma hela dagen, utom att jag åkte typ till stan och tillbaka, av en anledning som jag inte kan förstå och jag åkte inte de sista 10 minutrarna till skolan av anledningar som är för jobbiga för att räkna upp. Vad har jag då gjort idag förutom det? Jo, en hsm-film och kodat ny design på bloggen. Låter bra va?

Nu får jag ta och skärpa mig! Jag har inte kommit så långt på temauppdraget men jag har iallafall börjat, det måste väl räknas?

Och i stressen av det här så får jag ont i magen och mår illa. Jippi.

Trött

Jag är så trött, så trött så trött. Jag har varit trött ända sen i tisdags. Usch. Och imorgon har mamma sin 50-årsfest. Jag orkar inte. För att jag är trött. Tur att jag har sovmorgon imorgon iallafall. På något konstigt sätt så längtar jag nästan till måndag. Fast inte till på tisdag för där kan vi ha nån redovisning eller något (hoppas inte) och jag fattar inte vad vi ska göra. Det går verkligen inte bra för mig i engelskan, fy på mig.

På påsklovet ska jag kanske hem till Ewa och få träffa hennes råttisar och pållar . Det ska bli jättekul.

Det slog mig precis. Om 29 dagar så ska jag få se Rufus Wainwright live! Fatta! Det är mindre än en månad kvar! Jag har något att se fram emot! Åh nu blev jag superglad!

Dagen i övrigt var ganska bra. Vi hade labb och sedan efter lunch så hade jag estetisk verksamhet, vi övade på sången, (One- U2) Det gick jättebra och jag fick beröm av henne, då blev jag glad. Sånt är kul att höra.

Godnatt gott folk. Bidrar med en bild på en av världens underbaraste <3


Romme 08

Igår var vi i romme, det var askul. Skriver mer senare. Jag är trött.I tisdags så var vi alltså i Romme. Dagen började med att bussen var ca en halvtimme sen eftersom den hade kört till skolan. Sen åkte vi i ungefär 3 timmar tills vi kom upp till Romme. Vi gjorde i ordning oss och åkte ungefär till tolv, då åt vi lunch. Jag och Ewa åt hamburgare och Madde åt matsäck som hon hade med sig. Sen åkte vi en stund till och vi fick sällskap av Erik (Id-läraren) och hans dotter Emma "the kid" som var 8 år. Hon var jättesöt. Sen åkte vi till ungefär 20 i fyra och då gjorde vi ordning oss för att åka hem. På bussresan hem såg vi på Harry Potter and the order of the phoenix, älska Bellatrix haha. Jag hade tänkt att sova men filmen var spännande så jag såg den istället. När vi var tillbaka i stan så hämtade min far mig och vi åkte hem, jag la mig i badet en stund och sedan gick jag och somnade som en stock.

En mycket trevlig dag, hoppas vi får med fler folk nästa år.