En fotoblogg om mitt liv

Lofsis

Två bilder ifrån Lofsdalen som jag tog med mammas kompaktkamera.

DatorTänkte att jag skulle visa hur min dator ser ut. Jag tycker om det röda färgen och kryssknappen är himla snygg. Det enda jag inte tycker om är färgen bakom menyraden, den känns för rosa. Och jag har inte hittat någon snygg wallpaper så jag har en bakgrund som fanns på datorn. Ska försöka leta upp en annan.

Vad tycker ni, är det snyggt när datorn är fixad eller ska den vara mer "naturlig"?

Tjugosjunde februari


En serie som jag har börjat titta på; Merlin

Dagen har ägnats åt att försöka få windows movie maker att fungera, och det lyckades till slut. Har även bakat chokladbollar nyss, smaskens. Ikväll blir det att titta på Let's dance och Samantha. Just nu sitter jag och dricker Actimel. Så gott! Fanns inga upp i Lofsdalen men nu har jag ett (inte så länge till) påfyllt "lager".

SuckJag var så enormt sugen på att baka och äta chokladbollar, men så upptäckte jag att vi inte har någe havregryn! Då tänkte jag baka en kladdkaka istället, men då upptäcker jag att det inte finns några ägg. Blä!

...det är inte min dag idag...

Hallå här nere


hade ingen annan bild på datorn så ni får en från arkivet

Igår kom jag hem ifrån Lofsdalen, efter ca 7 timmar i bil. Jag är verkligen bra på att sitta och göra ingenting i en bil. Dessa sju timmar satt jag och lyssnade på musik. Hela tiden, det enda jag gjorde. Undrar vad det är som pågår i min hjärna... Det var iallafall väldigt trevligt däruppe, sjukt fint när solen tittade fram på eftermiddagarna, och det var ca -5 varje dag, så det var väldigt varmt. (Jag svettades som en gris en av dagarna och fick typ vätskebrist, hur lyckas man med det när man åker skidor?) Mina pjäxor är dock för små så jag fick väldigt ont i fötterna, och jag behöver en ny hjälm. For the record.

Idag vaknade jag vid kvart i tio men låg och drog mig till prick tio. Jag gick upp och åt frukost och sådana vanliga saker, sedan hade jag lite "manikyr-time". Jag klippte mina naglar, gjorde de rena, tog bort gammalt nagellack, målade på stärkande osv. Ska måla de också med nagellack men jag orkar inte det just nu så det gör jag lite senare. Sedan så har jag rensat lite i min garderob. Nu håller jag på att fixar med min "nya" (brorsans gamla) dator, laddar ner uppdateringar och virusskydd och sånt.

Annars har jag inga planer för dagen, kanske slänger upp lite bilder från Lofsis senare.

Snart påväg...Sitter just nu och äter lite och laddar datorn och ipoden. Vi ska försöka åka om 20 minuter, men det troligare blir att vi åker om en halvtimme.

Nu ska jag sista-minuten-packa, jag kommer hem på onsdag troligtvis. Ha det bra!

Lång dag framför mig...Sitter just nu i skolan och väntar på att första lektionen ska börja. Snart är det basgruppsmöte, sedan en lång mediekommunikationslektion, sedan så ska jag hem, äta lunch här eller hemma och sen så ska jag sitta i bilen i ca sju timmar upp till Lofsdalen.¨

Nu börjar vi enligt väggklockan och det är fem pers här. Som vanligt.

It's cold outside!Kom nyss hem ifrån träningen, den var riktigt jobbig! Gick på löpbandet i 20 minuter, sedan rodde jag i 5 minuter, sedan sprang jag på en maskin som jag inte vet vad den heter, men man använder armarna där... och sedan så cyklade jag i ungefär 5 minuter. Det låter inte så mycket det här, men jag har knappt någon kondition alls så det var väldigt krävande. Både jag och Caisa var väldigt trötta efteråt. Efteråt köpte jag en banan, och vi gick ut och fotograferade på bron. Men det var dåligt väder, så vi gav upp och stack hem. När jag insåg att jag precis skulle missa bussen så åkte jag några stationer till och tillbaka för att fördriva tiden. Bättre än att stå och frysa iallafall.

Nu har jag ätit två mackor och druckit Actimel. Nam nam. Nu ska jag ladda min ipod och packa, eftersom jag åker imorgon.

Lunch!Sitter just nu och äter lunch (medhavd matsäck!) Sen ska jag och Caisa åka och träna, eftersom jag inte kan träna imorgon eftersom jag ska åka till Lofsdalen då. Skriver väl nåt mer sen, ska äta upp min lunch nu.

Bilder från Nice

Caisa bad mig att lägga upp utomlandsbilder, så här får ni några ifrån Nice när vi var där i somras!
Strandpromenaden


Havet


Utsikt från "vårat tak". (Vi hyrde en lägenhet som hade så att man kunde gå upp på taket, där det fanns solstolar)


Strand i Cannes

Artonde februari


favorit i repris... eller något.


Sitter på svenskalektionen just nu, skrev ett inlägg förut som försvann för att internet slutade fungera. Suck. Jag blev riktigt sugen på att göra ost-och skinkpaj när jag kommer hem, av någon anledning. Det var nog för att hon pratade om Frisbee. (Frisbie är ett företag som gör paj, där "uppfann" de frisbeen. Läs mer på engelska wikipedia). Nu sitter vi och gör klart uppgiften, och solen lyser ute. Vi har slutat nu, men jag ska väl sitta kvar en liten stund till, jag får se hur Kaisa gör. Hade gött!

FotolektionSitter på fotolektion just nu. Igår så vek jag 3 sälar eller vad det nu är. De blev ganska bra, men de var också ganska lätta. Nu ska vi prata om bilder i Metro. Skriver mer senare.

Origami på en söndag

Har börjat håll på lite med origami, alltså konsten att vika papper. Man kan ju lungt säga att jag är väldigt dålig än så länge, men jag har ju bara börjat. Fotograferade några:Om ni inte ser vad det föreställer så ska ni inte skämmas, de är dåligt gjorda och det är första gången jag gör något liknande. Översta bilden är en flygande albatross, den andra föreställer en narval och den tredjje en tärna (fågelart). Om en stund så ska jag försöka mig på en "Leopard seal" (leopardsäl?). Vad tycks?

SimmatIdag har jag, mamma och pappa varit och simmat i en simhall som jag inte kommer ihåg namnet på. Jag simmade 1000 meter, de sista 300 metrarna var riktigt jobbiga! Men det är skönt att känna att man rör på sig. Kom hem för typ en halvtimme sen och har ätit en sen lunch, får se om det blir någon sen middag eller om jag skippar den. Ikväll ska jag se på Bruce Almighty på tv, med Jim Carrey, Morgan Freeman och Jennifer Aniston.

Fredagen den trettonde


Bild som Caisa har fotograferat

Idag har varit en väldigt trevlig dag. Jag försov mig ioförsig 20 minuter, men jag hann ändå. Jag fick med mig en banan också som jag åt när jag kom till skolan. Mediekommunikationslektionen var ganska rolig för en gångs skull, och till lunch var det lasagne. Efter lunch så stack jag och Caisa till stan och köpte träningskläder, jag köpte ett linne. Sedan stack vi till Friskis och Caisa köpte ett träningskort och sedan tränade vi en timme. Vi kände oss väldigt duktiga och detta kommer nog att blir en god och trevlig vana.

Nu sitter jag och tittar på Let's dance. Sedan blir det Samantha!