En fotoblogg om mitt liv

Du

image55

Du
är hemma. Och det finns inte ord att beskriva det.

Why?

Why does everything has to be so god dam hard?

I don't even know If I want what I always wanted. I'm not sure of anything anymore. I crush too many people by doing this. I don't know if I want it or not.

Why does everything has to be so god dam hard?

Skoljobb

Detta ska vara klart i veckan:

[ ] Svenska "Skriftlig Rapport" (Mån.)
[X] Svenska "redovisning" (Mån.)
[X] Idrott "Prov" (Mån./Tis.)
[X] Engelska "Bokpresentation" (Tis.)
[X] Naturkunskap "Labbrapport" (Tis.)

Lustigt att man börjar med det som ska in sist...

ESC 2008

Ja då var det över för i år. Vann gjorde ursnygga Dima Bilan från Ryssland. Undrar om han kommer hit på turné, hon marija gjorde ju det. (Var det rätt namn förresten? Hon som vann förra året iallafall)

Imorgon ska jag plugga så mycket jag bara orkar, främst tema, det som jag har missat när jag har varit sjuk, och sen idrott också. Usch, imorgon och början av nästa vecka kommer att bli jobbig. Nåväl, nu ska jag ska sova gott, drömde en hel del konstiga drömmar igår, undrar om det är Agnes som har påverkat mig. Aja, godnatt folket. Ni får lite bilder på Dima bilan.


image57 image58
image59

     
(bilder tagna från bl.a bilandima.ru och google)

Gör denna du med!

Dagens;

Humör: Glad
Mående: Illamående
Borde: Ta reda på när jag ska göra allt jag inte gjort (nästan gjort nu)
Frisyr: Uppsatt, orkade inte fixa ijmorse
Klädsel: Svarta jeans, svart linne, svartvit tröja, svart skinnjacka (Jag är svart idag)
Planer: Skola, tv, dator. (jag behöver inte ändra något här)
Materiella vill ha: Bra betyg
Fundering: Ska jag orka mig till skolan?
Beroende: Vet faktiskt inte 
Tidning: Aftonbladet.se
Låt: Miss baltimore Crabs- Michelle Pfeiffer
Motion: för lite
Väder: Soligt
Sämsta: Lasagnen var inge god 
Bästa: Vann en godispåse 
Ont: Skavsår på tre ställen på fötterna.
Lektioner: Temaavslutning, jippi!
Frukost: Flingor och kräm, långsamt långsamt.
Lunch: Lasagne, fast jag åt inte mycket av den
Middag: Något gott förhoppningsvis
Tv-program: Scrubs om jag orkar, Rosa pantern slår till igen (från 1976, med Peter Sellers :D)

I slutet

I slutet av minnet finns ett annat sätt att leva...

Den boken beställde pappa precis. Det är en bok om Alheimers, eftersom att farmor har det. Hon har blivit sämre. I går var pappa tvungen att åka dit vid halvnio-tiden på kvällern för att min faster ringde och sa att farmor var värre. Pappa berättade idag att hon hade trott att hon redan var på ett hem, och hon hade frågat farfar varför det var så många personer i lägenheten och om de hade mat så att det räckte till alla, fastän det var typ ingen där, så som jag förstod det. Usch. Jag gillar inte det här, hon blir värre. Det vill jag inte. Jag vill att hon ska vara som förut =(

Och denhär dagen sög verkligen, mer behöver jag inte säga.

Slutbetyg

Markus skrev nyss in mitt slutbeteyg i matte; VG!
Fan vad glad jag är, när ajg började gymnasiet så tänkte jag att bara jag får G så är det lungt, jag tänkte inte ens försöka att få bättre, och så får jag VG i betyg. Kan inte beskrivas hur glad jag är just nu.
VARNING för sånt som kan uppfattas som skryt: Nu har jag snart fått slutbetyg i 4 ämnen, och 2 är MVG och 2 är VG. Det är helt otroligt vad det har gått bra för mig det här året.
Och jag har fått underbara kompisar också!

Om typ 10 minuter tror jag att jag ska sticka ifrån skolan. Fast jag vet ioförsig inte vad jag ska göra hemma. Jag ska se hur länge Kaisa (Caica=kaika) ska stanna. Igår övningskörde jag också, gick jättebra. Vill köra med pappa någon dag också och imponera på honom, hehe. Jag har kört på både 2an och 3an. Mina föräldrar är kanske inte så dåliga övningskörhandledare ändå...

Just nu känns allt bara bra, förutom min mage som är koko. Usch, jag hoppas att det blir bra snart, annars så måste jag kanske gå till en doktor. Jag gillar inte doktorer. Läskiga.

Skolan

Nu sitter jag i skolan, som vanligt. Har inte bloggat på ett tag nu så jag känner att jag måste skriva nåt intressant, men jag vet inte vad. Jag har börjat läsa Alex Schulmans blogg på 1000apor.se. Jag tycker om det han skriver, och på sättet han skriver. Nån mer än jag som gör det?

Nu har vi sprungit efter nålar och en pappersklyvare. Haha, vi hittade faktiskt båda. Ewa berättade att hon ska ha en djurdag. På bilddagboken alltså. Först ut är Lilla Vargen.

Solen skiner, nu blir det kanske bättre väder, hoppas hoppas!

8 dagar kvar...


Nästan fredag

Ja imorgon är det fredag kära vänner, och ni vet vad det betyder. Ledighet! Bara två dagar men vad gör det. SMHI säger att det ska bli +4-6 grader och molnigt hela dagen, kan även komma regn. Synd, jag som hade hoppas på sol. Slutet av helgen och början på nästa vecka så ska det bli lite varmare, och solen kommer nog att titta fram men fortfarande molningt. Vad hände med det varma vädret vi hade förra helgen? Det måste ju inte vara supervarmt men åtminstonde en 10-15 grader, är det för mycket begärt i mitten av maj?

Idag sprang jag runt och sjöng en massa hemma. Fast jag sjöng inte upp så det var väl lite dumt gjort. But what do you do. Usch, jag kan inte tänka mig livet utan att sjunga. Det är otänkbart för mig.

Nu ska jag göra lite lunch att ta med till skolan imorgon, man ska inte svälta ihjäl sig. Ha en bra natt allihopa!

image56

Bild tagen härifrån

Måste nog skriva

Insåg efter mitt lilla utbrott i förra inlägget att min mor låter som djävulen, och det är hon faktiskt inte. Hon är faktiskt snäll för det mesta. Men som med de flesta föräldrar så klarar man inte av dem ibland.

Idag då. Inget nytt. Inget speciellt som hänt. Utom att jag hade "nya" skor. Och Kaisa hade nya skor. Som var mycket snygga. Och snart är det mat. Bra, jag är hungrig. Och jag har verkligen ingen aning om vad jag ska skriva här.

Tjat tjat och bra dag

Igår var en jätterolig dag, först hade vi matte nationella, som kändes ganska bra, och efter det så hade vi ingen engelska så vi slutade halv elva. Jag och Kaisa hade med oss våra bebisar (=kameror) eftersom vi hade bestämt det dagen innan. När vi hade gått från skolan så sa någon att vi kunde åka till Gamla stan och fotografera och fika. Och så gjorde vi. Först sprang vi över hela Gamla stan i jakt på bankomat, och vi fotade förstås på vägen. Sedan tog Ewa en man mellan benen (xD) och efter lite mer promenad så befann vi oss på Drottninggatan. Vi var hungriga så vi gick in på donken och köpte lunch, sen satte vi oss i parken vid Chinateatern och åt. Det var jättetrevligt! Sen gick vi i lite affärer och Kaisa hittade ett par jättesnygga skor. Ewa ville också ha sådana, fast röda. Kaisa köpte, Ewa gjorde inte. Sedan efter lite skoångest så skildes vi åt. Tack för en trevlig dag tjejer <3

På hemvägen så var 176:an försenad, så jag hann precis med den. Och vem satt där om inte Martin! Jag blev väldigt förvånad, visserligen visste jag att han brukar ta den bussen men hur stor chans är det att man hamnar på samma buss? En till sak som förvånade mig var att vi hade väldigt lätt att prata. Det blev nästan aldrig tyst, fastän det var typ första gången vi pratade irl med varandra. Bussturen blev väldigt trevlig men sen hoppade jag av i centrum och klev på 342:an som stod och väntade, som tog mig hem.

...och jag måste erkänna att jag log som ett fån resten av vägen hem...Häromdagen kom min mor in på mitt rum och tjatade på mig om att jag måste gå ner, att jag inte får väga över 60, gå ner 5 kilo, minst två osv. osv. Visserligen kan jag hålla med henne ibland men jag orkar verkligen inte med henne när hon är så! Och så vill hon hela tiden väga mig och veta hur mycket jag väger. Lämna mig i fred! Bara för att jag iblland kan tycka att hon har rätt så är det faktiskt mitt liv, min kropp, och jag bestämmer själv vad jag ska göra med den. Varför kan hon inte förstå det?

At the beginning with you

image55

No one told me I was going to find you
Unexpected, what you did to my heart
When I lost hope, you were there to remind me
This is the start

I'll be there when the world stops turning
I'll be there when the storm is through
In the end I wanna be standing
At the beginning with you

I snart 11 år har jag känt dig. I snart ett år har du varit borta. Två veckor och 4 dagar tills du kommer hem. Jag vet inte ens om jag har förstått att du har åkt än. Förut har vi varit ifrån varandra kanske max 2-3 veckor i taget, nu har gått lite mindre än ett år som du har varit borta. Jag tror att idag var första gången jag insåg hur mycket jag saknar dig. Det låter kanske lite hemskt, men man tänker på det mer nu när det närmar sig. På onsdag åker dina föräldrar dit, sen ska ni vara där i ungefär två veckor, sen kommer du hem. Tiden går så fort, nyss hade du varit där i 4 månader, nu har du varit där i 9. Och när du komma hem så ska vi bada i det kalla vattnet. Som vi gjorde dagen innan du åkte.

Dagens

Ja, ännu en Dagens lista :P Av någon anledning så brukar jag alltid skriva den på fredagar...

Dagens;

Humör: Glad
Mående: trött
Borde: mejla Scandinavian photo (gjort nu)
Frisyr: Utsläppt, lockigt från dagen innan, fluffigt! :D
Klädsel: Jeans, linne, tröja, skinnjacka (varmt, forsätter värmen så ska jag börja använda jeansjacka)
Planer: Skola, tv, dator.
Materiella vill ha: Objektiv
Fundering: varför jag inte tog med solglasögonen
Beroende: datorn
Tidning: Tror jag läste lite i Metro
Låt: Popstar
Motion: för lite
Väder: Soligt
Sämsta: Dåligt poäng på nyhetstävlingen, knappt klarat 2 ½ punkt på hälsolistan .
Bästa: Bland de 5 bästa på nyhetstävlingen :P
Ont: Skavsår på tre ställen på fötterna.
Lektioner: Basgrupp och tema
Frukost: Flingor och kräm.
Lunch: Bratwurst med potatismos
Middag: Hörde det skvallras om hamburgare.
Tv-program: Talang 2008, Scrubs

10 enkla råd

Hittade denna listan på iform.se, ska försöka börja följa så många punkter som möjligt.

1. Ät grovt bröd varje dag
2. Ät 6 frukter och grönsaker varje dag
3. Ät potatis, ris eller pasta varje dag
4. Ät fisk och skaldjur varje vecka
5. Välj mjölk och ost med lågt fettinnehåll
6. Välj kött och pålägg med lågt fettinnehåll
7. Välj sötsaker med lågt fettinnehåll
8. Snåla på fettet och sockret
9. Motionera
10. Undvik tobaksrök - och rökning

3an och 10an lär jag ju klara, jag äter oftast pasta varenda dag, är det inte det så brukar de vara de andra :P Och jag röker inte, och just nu umgås jag inte med någon som röker (agnes trappar ner). Ska försöka tjuvkika på denna listan varje dag och se hur många punkter jag klarar. Heja mig!

Tänka miljörätt

Vi håller just nu på med ett arbete i skolan om att tänka miljörätt och spara energi och sånt där. Vi har suttit och redigerat en massa bilder nu, men nu orkar jag inte. Jag lär sticka om någon timme eller så.

Förresten så sjöng vi för Markus i arenan idag, eftersom han blir gubbe. Han fyller 30, hurra hurra. Gubbe. (A) Josefin hade skrivit på tavlan och det stod även vid matsalen där man tar maten.

Tillbaka till miljörätt, vi ska få familjer att tänka energisnålt. Och nu sitter vi och kollar hur och när vi ska dö istället :P (Min katt ska dö av för mycket internetanvändning). Nu ska vi gå och äta lunch. Skriver mer senare!